Una carta amiga

El proppassat dia 7 d'octubre, un cop rebuda la Carta Vintiunena de n'Agustí Baró, vaig considerar adient trametre, a la gent més apropada d'ell i de la seva situació a l'interior de la presó de Palma, aquest escrit.

A mida que passen dies, va rebent comentaris i respostes admirables:

"Companya/Company:

Ets una de les 18 persones que hores d'ara han mostrat el seu interès per la situació que està travessant n'Agustí Baró, que, com saps, roman reclòs a la presó de Palma des del proppassat dia 30 de juliol, per no haver pogut realitzar el pagament familiar que el jutge li manava i que, com pots veure -pitjant damunt la imatge que encapçala- ascendeix en aquests moments a la quantitat de 17.800 euros.

L'amistat i coneixença que mantenc des de fa molts anys amb n'Agustí em duu a pensar i creure que no s'atrevirà mai a demanar-nos que l'ajudem a pagar-ho entre tots. Xocaria de ple, crec, amb el concepte que té de la dignitat humana!

Però també sé que no li queda cap altra sortida: no pot treballar, no pot obtenir recursos econòmics, no té estalvis fets, no disposa d'aquesta quantitat... ni sé si podrà arribar a disposar-ne mai. Sa mare i son pare -dues persones excel·lents que mir d'acompanyar cada quinze dies a visitar n'Agustí a la presó- se l'estimen moltíssim! Però, com a pensionistes majors de 80 anys...

Així que m'atrevesc a proposar-te si estaries disposat a col·laborar en aquesta tasca (en cas que n'Agustí l'arribi a acceptar qualque dia!) i quina seria la quantitat que podries aportar-hi (en les condicions que estableixi i fixi n'Agustí).

És clar i evident que tot s'ha de fer d'acord amb allò que assenyalin els missers que l'atenen -Arbona i Carrión-.

El que et dic ara, amb aquest missatge, és a títol indicatiu, per fer-nos-en una idea.

Si tens alguna altra iniciativa, i la vols proposar, serà també molt ben rebuda.

Si saps de qualcú més que pugui i vulgui participar-hi, pots convidar-lo a fer-ho també.

Te'n faré a saber els resultats, tot d'una que els tengui.

En nom de l'amic Agustí, moltes gràcies.

I disculpa l'atreviment.

Salut.
CIL BUELE

6 comentaris:

amb tu ha dit...

Dir-te que la teva proposta és molt bona i adient... just seria deixar cadascú mil euros a "fons perdut" a Agustí, per tornar o no tornar-los, tant es val, i reunir la quantitat per a poder sortir del lloc on està.

Tot i que no és el millor moment per mi, (estic a l'atur des de fa ja un any i s'ha acabat la prestació), miraria de buscar mil euros on fora i anar tornant-los poc a poc.

Ja s'ho farà Agustí per recuperar-los l'any 2010 ó el 2020, que més fa, l'important és ajudar-lo i que tiri endavant com a persona i com a pare, si el deixen, es clar.

Bona proposta, aneu parlant-ho, salutacions.
D.

amb tu ha dit...

M'és totalment impossible col·laborar monetàriament: estic, quasi, en números vermells i tenc moltes despeses familiars...

Som un pensionista, tenc fills al meu càrrec...

Me sap molt de greu, però m'és impossible.

A.

amb tu ha dit...

Sí, ha estat llegir la 21à. carta el que m'ha fet deixar tota la resta de feines per posar-me amb ell...

Sap tant de greu aquesta situació, fa tanta ràbia i genera tanta impotència!

El tanquen a ell i ens fan presoners a tots de la seva maquinària surrealista i inhumana, començant per les víctimes a qui pretenen protegir. Pobres fills i pobres pares!

Ja veig que te n'ocupes molt d'ell i que aconseguires mantenir-lo animat durant els primers temps, però són circumstàncies molt dures i és natural que tengui moments d'enfonsament total...

E.

amb tu ha dit...

M'agradaria col·laborar.

Pel tema econòmic, no sé quan puc, pel tema de la família, però fer alguna aportació ocasional si que es podria fer.

Un altra cosa seria fer amb Sargantana, l'empresa de so que tenia, algun concertet demanant-ho a Joan Bibiloni, i altres músics o a músics per la llengua.

Salutacions

C.

Olivia ha dit...

querido amigo Cil....cuenta conmigo...la cantidad q te dije por tfno y si puedo mas....todo es poco para Agus en estas circunstancias....gracias y besos oli.

amb tu ha dit...

La divisió surt a 1000 euros per cap.

Pens que caldria estendre la xerxa, jo ara mateix estic pagant un crèdit, i si poguessim duplicar el nombre de contribuents i ens situassim a 500 em resultaria més fàcil.

Esper que poguem localitzar els altres 34 amics...

N.